Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΧΡΩΣΤΑΜΕ;


 Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα έναν  κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών. Αν  παρατηρήσουμε λίγο αυτόν τον πίνακα, θα μας δημιουργηθούν ορισμένες απορίες.

  Χώρες, πλουσιότερες, κατά τεκμήριο,  από την Ελλάδα όπως είναι η Ελβετία, Βέλγιο, Νορβηγία, Δανία, Βρετανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από την Ελλάδα.


Αυτές οι χώρες δεν χρειαζόνται "διάσωση";

  Πως θα "βοηθήσουν" εμάς, αφού το δικό το χρέος είναι μεγαλύτερο από το δικό μας;

  Γιατί σε αυτές τις χώρες δεν κάνουν περικοπές, δεν κόβουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα; Γιατί δεν αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις; Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση και δεν αυξάνονται οι ώρες εργασίας; ΓΙΑΤΙ;

   Επίσης παρατηρούμε, ότι η Βρετανία χρωστάει περίπου 9 τρις δολάρια, Γερμανία και Γαλλία κοντεύουν τα 5 τρις. Οι Η.Π.Α. έχουν ξεπεράσει τα 14 τρις δολάρια. Αυτοί που χρωστάνε σχεδόν 33 τρισεκατομμύρια (33.000.000.000.000) δολάρια, (το ξαναγράφω, 33 τρισεκατομύρια δολάρια), θέλουν να σώσουν εμάς που χρωστάμε 533 δις.
  Αν δεν μπορούν να διαχειριστούν τα του οίκου τους, πως θέλουν να διαχειριστούν του δικού μας;

Και τέλος, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ;
                  ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ;
                  ΜΗΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ; ΕΝΑΣ  ΑΕΡΑΣ; ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ;

      ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!

     ΄Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ... Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... (...για το καλό μας. http://youtu.be/J317DUqkYVU)

Εδώ θα βρείτε τον πίνακα με τα χρέη όλων των κρατών.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου